Meat Vocabulary

鶏肉 toriniku: chicken,  sometimes チキン chikin.
とりにく

豚肉 butaniku: pork,     sometimes ポーク po-ku.
ぶたにく

牛肉 gyuuniku: beef,     sometimes ビーフ bi-fu.
ぎゅうにく

山羊肉 yagi-niku: goat
やぎにく

馬肉 baniku: horse
ばにく
--->馬刺し basashi: raw horse meat

鴨 kamo: duck
かも

羊 hitsuji: sheep,      sometimes ラム lamb (ramu).
ひつじ
---> 羊肉 youniku: mutton

中身 nakami: intestines

レバ reba, きも or 肝 kimo: liver

砂肝 sunagimo: gizzards

モツ motsu: innards (guts)

ハツ hatsu、心臓 shinzou: heart
(or occasionally ハート haato or 心 kokoro)

皮、かわ kawa: skin

もも momo: thigh

手羽 teba: wing

むね mune: breast

軟骨、なんこつ nankotsu: cartilage 

牛タン gyuutan: beef tongue

豚バラ butabara: pork belly

つくね tsukune: chicken meatball
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